Dagens nettjuvél: Få opp hastigheten på PC-en din

Går systemet ditt i tregeste laget selv om du har stappet PC-en full av RAM? Her er kanskje løsningen for deg.

Mer RAM trenger ikke alltid bety mer fart. Poenget er hvordan du bruker minnet. Dagens applikasjoner krever massevis med RAM, og de fleste har da også mer enn nok minne installert i maskinen, men det er likevel slik at det typiske systemet har mindre enn ti prosent av sin RAM tilgjengelig etter oppstart - som regel på grunn av Windows. Og for å gjøre det riktig ille - jo mindre RAM-kapasitet du har tilgjengelig, desto kortere tid vil systemet holde seg gående. Og det er her FreeMem Professional kommer inn i bildet: Dagens nettjuvél frigjør automatisk RAM-kapsitet slik at PC-en din kan fortsette å summe kjapt og lenge.

FreeMem 1.0 og 1.10 er freeware (sistnevnte finner du på denne lenken), men vi anbefaler at du laster ned betalingsvarianten FreeMem Professional 4.3. Du har 30 dagers gratis prøvetid på programmet, deretter koster det i underkant av 20 dollar.

Programmet er på 392,5 kilobyte, kjører på Windows 95 og Windows 98, og du må minst ha en PC med 486-prosessor.

Shareware og freeware:
Lenke til dagens nettjuvel:

FreeMem Pro 4.3

(velg en av de norsk speiltjenestene).Se også nettjuvel-arkivet:
Nettjuveler: Tidlig vinter 2000-2001
tidligere nettjuveler vinter 2000
Nettjuveler sommer og høst 2000
tidligere nettjuveler fra høsten og vinteren 1999
digitoday.no mottar gjerne tips om gode nettjuveler: Send tips og kommentarer til er@digitoday.noIkke all programvare har en prislapp med fire eller fem sifre. Noen av de beste og mest nyttige verktøyene er enten gratis eller koster noen små hundrelapper - hvis du er fornøyd. digitoday.no vil derfor daglig tipse deg om et nyttig shareware- eller freeware-program, men av og til vil vi snike inn fullstendig nytteløs moro. Følg med!

Til toppen