Dagens nettjuvel: Finn skjulte ressurser

"Curiosity killed the cat", heter det på engelsk, men informasjon om nettverket kan man sjelden få for mye av. (Sjekk med nettverksadministratoren din først)

"Curiosity killed the cat", heter det på engelsk, men informasjon om nettverket kan man sjelden få for mye av. (Sjekk med nettverksadministratoren din først)

For profesjonelle nettverksfolk, eller for den saks skyld den som bare vil vite litt mer om Internett, er OstroSoft Internet Tools en samling veldig nyttige programmer. Man kan riktignok gjøre alt programmet gjør manuelt, men det blir alt for tungvint for de fleste.

Finn ut hvilke maskiner i domenet som kjører en spesiell service, nyhetsgruppeservere som er tilgjengelige, hvilke tjenester som kjører på en maskin (web, telnet, e-post osv ved hjelp av port-scanning, om en maskin er tilgjengelig og hvor lang tid det tar å kommunisere med den (ping), viser ruten en pakke tar for å komme seg til en annen maskin (traceroute), viser forbindelser til og fra maskinen din (netstat), finner maskinnavn og ip-adresser (DNS), viser kontaktinformasjon (informasjon lagret i DNS) for et nettverk og annen nettverksinformasjon.

Lenke til dagens nettjuvel:
Last ned OstrosSoft Internet Tools her

Under følger de siste nettjuvélene:


Se også listen over tidligere nettjuvéler fra høsten og vinteren 1999 og tidligere nettjuveler vinter 2000


digi.no mottar gjerne tips om gode nettjuveler: Send tips og kommentarer til kvanum@digi.no
Shareware og freeware:
Ikke all programvare har en prislapp med fire eller fem sifre. Noe av de beste og mest nyttige verktøyene er enten gratis eller koster noen små hundrelapper - hvis du er fornøyd. digi.no vil derfor daglig tipse deg om et nyttig shareware- eller freeware-program, men av og til vil vi snike inn fullstendig nytteløs moro. Følg med!
&nbsp:
Nyttige programmer Vedlikehold og teknikk
Internett Bare moro
Til toppen