Dagens nettjuvel: Flash med Swish

Swish lager teksteffekter i Macromedia Flash format.

Swish lager teksteffekter i Macromedia Flash format.

Flash-effekter er vanligvis laget med Macromedia Flash, et program som er avansert og - vil noen mene - komplisert.
Med programmet Swish kan du lage Flash-effekter, og eksportere disse som flash-filer (.SWF). De kan da brukes som frittstående objekter, som du kan bruke på nettsidene dine, eller de kan importeres inn i et prosjekt i Macromedias verktøy.
Swish er ikke en erstatning for Macromedia Flash, da programmet foreløpig bare lager teksteffekter, men det kommer antagelig mer i senere versjoner. Men med filkompatibiliteten med Macromedia Flash, burde programmet være nyttig også for deg som jobber med Macromedias program. Men du trenger altså ikke å ha Macromedia Flash installert for å bruke Swish.
Swish er enkelt å bruke, og du kan lage en rekke effekter. Eksploderende tekst, bølgetekst og så videre er du fort i gang med.
Swish koster 30 dollar, og i demoversjonen blir tekst skramblet når du eksporterer til .SWF, så det er ikke så nyttig før du har betalt.


Lenke til dagens nettjuvel:
Last ned Swish

Under følger de siste nettjuvélene:


Se også listen over tidligere nettjuvéler fra høsten og vinteren 1999


Shareware og freeware:
Ikke all programvare har en prislapp med fire eller fem sifre. Noe av de beste og mest nyttige verktøyene er enten gratis eller koster noen små hundrelapper - hvis du er fornøyd. digi.no vil derfor daglig tipse deg om et nyttig shareware- eller freeware-program, men av og til vil vi snike inn fullstendig nytteløs moro. Følg med!

Nyttige programmer Vedlikehold og teknikk
Internett Bare moro
De mest populære:
Dette er shareware/freeware-programmene de aller fleste erfarne PC-brukeres har på sine harddisker:
Internett-lesere Chat Grafikk Musikk/MP3-avspilling Komprimering
Til toppen