Dagens nettjuvel: Gratis hushjelp til PC-en

Å rydde på harddisken frigjør plass og kan øke farten, men det tar tid og er kjedelig. Her er en gratis ryddegutt som tar seg av det meste.

Alle harddisker fyller seg opp, uansett hvor store det er, særlig hvis du surfer på Internett og innstallerer mye programvare. Det finnes en lang rekke ryddeprogrammer, men Clean and Tidy slår de fleste med sin lange liste av jobber det utfører. Som en ivrig hushjelp løper programmet rundt og fjerner temporære filer, rydder opp i Windows Registry og fjerner alle eller de gamle filene Internet Explorer legger fra seg. Du kan dessuten be programmet søke etter og kopiere, flytte eller slette forskjellige typer filer. En annen hyggelig detalj er at Clean and Tidy er gratis (du må tåle små annonser).


Lenke til dagens nettjuvel: Clean and Tidy
Last ned Clean and Tidy

Under følger de siste nettjuvélene:


Se også listen over tidligere nettjuvéler fra høsten og vinteren 1999


Shareware og freeware:
Ikke all programvare har en prislapp med fire eller fem sifre. Noe av de beste og mest nyttige verktøyene er enten gratis eller koster noen små hundrelapper - hvis du er fornøyd. digi.no vil derfor daglig tipse deg om et nyttig shareware- eller freeware-program, men av og til vil vi snike inn fullstendig nytteløs moro. Følg med!

Nyttige programmer Vedlikehold og teknikk
Internett Bare moro
De mest populære:
Dette er shareware/freeware-programmene de aller fleste erfarne PC-brukeres har på sine harddisker:
Internett-lesere Chat Grafikk Musikk/MP3-avspilling Komprimering

Har du et godt tips på programmer du benytter og mener andre bør få vite om? Hjelp oss å spre de gode nyhetene, send oss et tips.


digi.no oppfordrer sine lesere til å betale for shareware-programmer de bruker aktivt. Bare hvis koderne får betalt, kan de fortsette å forsyne oss med billig kvalitetsprogramvare. Informasjon om betaling er vedlagt programmene.
digi.no har ingen forbindelse til produsentene av programvaren vi skriver om. Vi lenker til et eller flere av de norske speilene av den internasjonale shareware-siten Tucows når mulig (pr i dag via Bergen IT Consult AS), og har grunn til å tro at Tucows nøye sjekker alle program som legges ut, eksempelvis for virus, men digi.no tar ikke ansvar for feil eller problemer som måtte oppstå når du henter ned, installerer og tar i bruk programmene.