Dagens nettjuvel: Gratis Internett-butikk

Norske eZ har lansert en ny versjon av publish, en gratispakke for å lage og administere Internett-butikker og andre typer nettsider.

Norske eZ har lansert en ny versjon av publish, en gratispakke for å lage og administere Internett-butikker og andre typer nettsider.

Det lille norske programvarehuset EZ Systems AS har opparbeidet seg en stor popularitet mange steder på kloden. Selskapet deler nemlig ut en gratispakke for å lage og vedlikeholde Internett-sider.

Slike publiseringssystemer koster vanligvis penger - til dels også mye penger. Et unntak er eZ Publish 2.0 som ikke bare er gratis, du får også med klidekoden så du kan gjøre endringer selv. Programmet lar deg lage vanlige Internett-sider for såvel intern som ekstern bruk. Med i pakken følger en modul for å lage en Internett-butikk.

eZ Publish er skrevet i programmeringsspråket PHP og kan dermed brukes på både Windows og Linux. Systemet forutsetter bruk av to andre gratisprogrammer - Internett-serveren Apache og databasen MySQL. Momshåndtering, kalender, bildeopplastning og feilhåndtering er noen av nyhetene.

Lenke til dagens nettjuvel:
eZ Publish

Se også nettjuvel-arkivet:
Nettjuveler: Tidlig vinter 2000-2001
tidligere nettjuveler vinter 2000
Nettjuveler sommer og høst 2000
tidligere nettjuvéler fra høsten og vinteren 1999

digitoday.no mottar gjerne tips om gode nettjuveler: Send tips og kommentarer til kvanum@digitoday.no

Shareware og freeware:
Ikke all programvare har en prislapp med fire eller fem sifre. Noe av de beste og mest nyttige verktøyene er enten gratis eller koster noen små hundrelapper - hvis du er fornøyd. digitoday.no vil derfor daglig tipse deg om et nyttig shareware- eller freeware-program, men av og til vil vi snike inn fullstendig nytteløs moro. Følg med!

&nbsp:

Nyttige programmer Vedlikehold og teknikk
Internett Bare moro
Til toppen