Dagens nettjuvel: Har du spioner på PC-en din?

Her er programmet som leter etter og fjerner spionprogrammer på maskinen din.

Her er programmet som leter etter og fjerner spionprogrammer på maskinen din.

Hvis du laster ned mye fra Internett, kan du ha fått med deg såkalt spyware på lasset. Uttrykket "Spyware" dekker litt forskjellige typer programmer ettersom hvem du spør. For enkelte mener at systemet som viser annonser i gratisprogrammer som den norske nettleseren Opera er spyware. Ad-aware er et gratisprogram som leter gjennom maskinen din og viser deg hvilke ordentlige spionprogrammer som eventuelt ruller i bakgrunnen og sender tilbake til eieren informasjon om dine nettvaner og annet.

Ad-aware lar annonsesystemet til Opera og trolig mange andre i fred slik at disse får betalt for produktene de ellers serverer gratis.

Shareware og freeware:
Lenke til dagens nettjuvel: Ad-aware 5.0

Se også nettjuvel-arkivet:
Nettjuveler: September-desember 2001
Nettjuveler sommer og høst 2001
Nettjuveler våren 2001

Ønsket shareware/freeware: Meld fra om ønsker, så leter vi og andre lesere for deg:

digi.no ønsker tips om gode nettjuveler: Send tips og kommentarer til er@digi.noIkke all programvare har en prislapp med fire eller fem sifre. Noen av de beste og mest nyttige verktøyene er enten gratis eller koster noen små hundrelapper - hvis du er fornøyd. digi.no vil derfor daglig tipse deg om et nyttig shareware- eller freeware-program, men av og til vil vi snike inn fullstendig nytteløs moro. Følg med!

&nbsp:

Nyttige programmer Vedlikehold og teknikk
Internett Bare moro
Til toppen