Dagens nettjuvel: Musikkprogrammet Igor Engraver

Igor Engraver er helt gratis. Det er designet av en yrkesaktiv moderne svensk komponist, og gjør krav på å tilby nærmest alt en profesjonell komponist kan drømme om.

Igor Engraver er helt gratis. Det er designet av en yrkesaktiv moderne svensk komponist, og gjør krav på å tilby nærmest alt en profesjonell komponist kan drømme om.

Igor Engraver beskrives som et avansert musikknotasjonsprogram. Du skriver noter med høy grafisk kvalitet - etter WYSIWYH-prinsippet "what you see is what you hear" - med både tradisjonelle og moderne symboler. Musikken spilles av som MIDI. Programmet har et eget format, og suppleres av Igor Reader som kan vise, skrive ut og spille av musikk registrert eller skapt i Igor Engraver.

Igor er skapt av Peter Bengtson, komponist, programarkitekt og programmerer. Hans selskap NoteHeads AB - der også den berømte finske komponisten og dirigenten Esa-Pekka Salonen er medeier - tar sikte på å bygge opp et internasjonalt musikernettsted, der musikk utveksles og selges i Igor-formatet.

Foreløpig finnes Igor Engraver bare for Mac, slik at Windows-folket må nøye seg med Igor Reader. Men det er lovet at også Engraver skal komme i Windows-utgave.

Samtidig med Igor Engraver, kan du laste ned en 340-siders håndbok i pdf-format som forklarer programmets funksjoner etter et pedagogisk opplegg med trinnvis stigende vanskelighetsgrad. Bengtson har nemlig undervist i algoritmisk komposisjon. Hva det er, får du vite hvis du besøker nettstedet til Peter Bengtson.


Lenke til dagens nettjuvel:
Gå til NoteHeads

Under følger de siste nettjuvélene:


Se også listen over tidligere nettjuvéler fra høsten og vinteren 1999, tidligere nettjuveler vinter 2000 og Nettjuveler sommer og høst 2000


digitoday.no mottar gjerne tips om gode nettjuveler: Send tips og kommentarer til kvanum@digitoday.no
Shareware og freeware:
Ikke all programvare har en prislapp med fire eller fem sifre. Noe av de beste og mest nyttige verktøyene er enten gratis eller koster noen små hundrelapper - hvis du er fornøyd. digitoday.no vil derfor daglig tipse deg om et nyttig shareware- eller freeware-program, men av og til vil vi snike inn fullstendig nytteløs moro. Følg med!
&nbsp:
Nyttige programmer Vedlikehold og teknikk
Internett Bare moro
Til toppen