Dagens nettjuvel: Nettverksverktøy for alle

I dag er det "vær snill mot systemadministratoren"-dagen.

Har du noen gang virkelig følt for å kunne sjekke hva som skjer med nettverksforbindelsen din ? Hvorfor du ikke får åpnet en side du liker eller at nedlastingen av MP3 (selvsagt egne kopier av CD-er du selv eier) ?

Fordelen med operativsystemer som Windows er at alt kan legges opp så latterlig enkelt at man til og med kan få til ting man ikke har den fjerneste anelse om hvorfor man har, eller hva man skal gjøre med tilbakemeldingen. Her er det rom for mye moro - på systemfolkenes vegne. Og da snakker vi ikke om å ødelegge noe, men kanskje å gi dem såpass eksakt informasjon om problemet at de sitter å klør seg lenge i hodet og lurer på hva som egentlig skjedde, den dagen de for første gang i sitt liv fikk en feilmelding som var mer detaljert enn at "Internett er nede" eller "det er noe galt".

Programmet i dag er en samling mer eller mindre avanserte nettverksverktøy som kan gjøre alt fra å kontinuerlig sjekke om en annen maskin er tilgjengelig (for eksempel en web-server som er stabil, slik at man kan sjekke om man selv er tilkoblet Internett eller ikke) og detaljert informasjon om sin egen og andres maskiner og opp til det å sjekke et helt nettverk for å finne maskiner.

Lenke til dagens nettjuvel:
Last ned NetInfo

Under følger de siste nettjuvélene:


Se også listen over tidligere nettjuvéler fra høsten og vinteren 1999, tidligere nettjuveler vinter 2000 og Nettjuveler sommer og høst 2000


digitoday.no mottar gjerne tips om gode nettjuveler: Send tips og kommentarer til kvanum@digitoday.no
Shareware og freeware:
Ikke all programvare har en prislapp med fire eller fem sifre. Noe av de beste og mest nyttige verktøyene er enten gratis eller koster noen små hundrelapper - hvis du er fornøyd. digi.no vil derfor daglig tipse deg om et nyttig shareware- eller freeware-program, men av og til vil vi snike inn fullstendig nytteløs moro. Følg med!
&nbsp:
Nyttige programmer Vedlikehold og teknikk
Internett Bare moro