Dagens nettjuvel: Pass på alle passordene

Aktive Internett-brukere sliter med et stadig større antall passord og brukernavn. Her er to programmer som hjelper deg å huske dem.

I tillegg til en lang rekke pinkoder for bankkort, dører og andre sikkerhetssystemer, skal vi også etter hvert huske en lang rekke passord og brukernavn. Du kan forsåvidt bruke det samme over alt, men det er ikke så sikkert og endel passord kan du heller ikke bestemme selv. Her er to programmer som lar deg holde orden.

Eldos Keeper er et program som lagrer og krypterer alle passord og brukernavn i en liste. Dermed trenger du bare å huske passordet til dette programmet.
http://www.eldos.org/files/elkeeper.zip

Secret Surfer er en annen, mer automatisk løsning som automatisk plukker opp og fyller inn brukernavn og passord. Programmet trykker også på login/ok-knappen for deg og fungerer med både Netscape og Internet Explorer. Svært brukervennlig, men skummelt fordi alle som bruker maskinen din nå får alle passordene dine. Så pass på!

Download Wonder er et gratis program som oppdager når du laster ned programvare. Du blir da bedt om å taste inn informasjon om et fullt programnavn og nøkkel for filen du laster ned. Download Wonder holder også styr på selve nedlastingen så du slipper å starte opp helt på nytt dersom linjen brytes.

Lenke til dagens nettjuvel: Eldos Keeper og Secret Surfer
Last ned Eldos Keeper
Last ned Secret Surfer

Under følger de siste nettjuvélene:


Se også listen over tidligere nettjuvéler fra høsten og vinteren 1999


Shareware og freeware:
Ikke all programvare har en prislapp med fire eller fem sifre. Noe av de beste og mest nyttige verktøyene er enten gratis eller koster noen små hundrelapper - hvis du er fornøyd. digi.no vil derfor daglig tipse deg om et nyttig shareware- eller freeware-program, men av og til vil vi snike inn fullstendig nytteløs moro. Følg med!
Nyttige programmer Vedlikehold og teknikk
Internett Bare moro
De mest populære:
Dette er shareware/freeware-programmene de aller fleste erfarne PC-brukeres har på sine harddisker:
Internett-lesere Chat Grafikk Musikk/MP3-avspilling Komprimering

Har du et godt tips på programmer du benytter og mener andre bør få vite om? Hjelp oss å spre de gode nyhetene, send oss et tips.


digi.no oppfordrer sine lesere til å betale for shareware-programmer de bruker aktivt. Bare hvis koderne får betalt, kan de fortsette å forsyne oss med billig kvalitetsprogramvare. Informasjon om betaling er vedlagt programmene.
digi.no har ingen forbindelse til produsentene av programvaren vi skriver om. Vi lenker til et eller flere av de norske speilene av den internasjonale shareware-siten Tucows når mulig (pr i dag via Bergen IT Consult AS), og har grunn til å tro at Tucows nøye sjekker alle program som legges ut, eksempelvis for virus, men digi.no tar ikke ansvar for feil eller problemer som måtte oppstå når du henter ned, installerer og tar i bruk programmene.