Dagens nettjuvél: Rydd disken og øk ytelsen

Dagens nettjuvél er kun gratis i en 30 dagers prøveperiode, men det er kanskje de dagene du trenger for å få litt fart på den gamle boksen?

Advanced System Optimizer (ASO) er et relativt stort program (1,12 MB), så du bør ha god hastighet på linjene dine dersom du tror at dette er noe du vilo teste ut. Det er systweak som står bak ASO, som du må betale i underkant av 40 dollar for dersom du finner ut at du vil fortsette å bruke programmet etter den første 30-dagers prøveperioden.

ASO inneholder fem hovedelementer:

  • En innebygget "personverner" fjerner alle forsøk på sporing av deg og din PC. Den sletter cookie-filer, surfehistorikk og listen over sist brukte dokumenter (om du ber om det) og eventuelle skjulte sporfunksjoner med ett klikk.
  • 'System cleaner' fjerner søppelfiler/overflødige filer fra systemet og frigjør dermed lagringsplass på harddisken samt rydder opp i systemregisteret.
  • Backup-funksjon og og verktøy for gjenoppbygging av gamle innstillinger basert på backup i tilfelle systemsammenbrudd følger også med. Du kan altså gå tilbake til din siste fungerende konfigurasjon - kjekt å ha i tilfelle virus eller mislykkede installasjoner ødelegger oppsettet på maskinen.
  • 'Registry cleaner' og 'optimizer registry' rydder opp i ubrukelige fonter, ActiveX-seksjoner, bibliotekfiler (.dll) m.m. og skal redusere generelle systemfeil og bedre effektiviteten i systemet.
  • En egen defragmenterer følger med - den fjerner overflødige filer, reindekserer og rydder opp slik at maskinen jobber raskere mot disken.

ASO fungerer for Windows-versjonene 95/98/Me/NT4/2000 og XP og avinstallasjonsprogram medfølger.

Shareware og freeware:
Lenke til dagens nettjuvel:Advanced System Optimizer

Se også nettjuvel-arkivet:
Nettjuveler januar til april 2002
Nettjuveler september-desember 2001
Nettjuveler sommer og høst 2001
Ønsket shareware/freeware: Meld fra om ønsker, så leter vi og andre lesere for deg:

digi.no ønsker tips om gode nettjuveler: Send tips og kommentarer til er@digi.noIkke all programvare har en prislapp med fire eller fem sifre. Noen av de beste og mest nyttige verktøyene er gratis
digi.no vil derfor daglig tipse deg om et nyttig gratisprogram, men av og til vil vi snike inn fullstendig nytteløs moro. Følg med!

 

Nyttige programmer Vedlikehold og teknikk
Internett Bare moro
Til toppen