Dagens nettjuvel: Rydd opp til jul

Det er snart jul og nytt år. På tide å storrengjøre maskinen din. Her er det du trenger.

Det er snart jul og nytt år. På tide å storrengjøre maskinen din. Her er det du trenger.

Julen er ryddetid, for alle ønsker å komme på jobb i januar med et så godt startpunkt som mulig. Kjør derfor en liten rydderunde på maskinen din i dag. Her er tre programmer som gjør den samme jobben, men på litt forskjellig måte. jv16 og Easycleaner rydder opp både både i registry-databasen og på harddisken (duplikater, temp-filer og annet). Space Odessey rydder bare opp på harddisken, men har noen ekstra muligheter for å skape lister over de største eller de minst brukte filene. Dessverre fungerer ikke dette programmet for Windows XP.

En annen mulighet til å rydde plass på disken er Spacemonger og Sequoiaview. Programmene serverer grafisk kart over harddiskene din der de største boksene indikerer hva som stjeler mest plass. Du kan zoome opp og ned i foldere. De to programmene fungerer bare hvis du kjører FAT-filsystem, hvilket enkelte Windows 2000 og XP-brukere ikke gjør.

Shareware og freeware:
Lenke til dagens nettjuvéler:


Se også nettjuvel-arkivet:
Nettjuveler sommer/høst 2002
Nettjuveler januar til april 2002
Nettjuveler september-desember 2001

Ønsket shareware/freeware: Meld fra om ønsker, så leter vi og andre lesere for deg:

digi.no ønsker tips om gode nettjuveler: Send tips og kommentarer til er@digi.noIkke all programvare har en prislapp med fire eller fem sifre. Noen av de beste og mest nyttige verktøyene er gratis
digi.no vil derfor daglig tipse deg om et nyttig gratisprogram, men av og til vil vi snike inn fullstendig nytteløs moro. Følg med!
 
Nyttige programmer Vedlikehold og teknikk
Internett Bare moro
Til toppen