Dagens nettjuvel: Sikre ryggen

Sikkerhet er viktig, og med et enkelt program kan man sikre at systemfilene ikke blir borte.

Sikkerhet er viktig, og med et enkelt program kan man sikre at systemfilene ikke blir borte.

Hvis du i det hele tatt bruker datamaskinen din, og spesielt om du er koblet til Internett (slik man pleier å være for å kunne lese dette), så er du utsatt for å miste viktige systemfiler. Dette er filer som gjør at maskinen din starter, og i mange tilfeller kan du ikke gjøre noe som helst uten dem.

System Safe legger alle slike filer i en spesiell mappe, og hver gang maskinen starter opp sjekker programmet at alt er som det skal være. I tillegg sjekker den også registeret på maskinen og mange andre viktige ting. Oppstart tar kanskje et par sekunder lengre når man kjører dette programmet, men hva gjør man vel ikke for å slippe å være uten datamaskin i flere timer, eller dager?

Lenke til dagens nettjuvel:
System Safe

Se også nettjuvel-arkivet:
Nettjuveler: Tidlig vinter 2000-2001
tidligere nettjuveler vinter 2000
Nettjuveler sommer og høst 2000
tidligere nettjuvéler fra høsten og vinteren 1999

digitoday.no mottar gjerne tips om gode nettjuveler: Send tips og kommentarer til kvanum@digitoday.no

Shareware og freeware:
Ikke all programvare har en prislapp med fire eller fem sifre. Noe av de beste og mest nyttige verktøyene er enten gratis eller koster noen små hundrelapper - hvis du er fornøyd. digitoday.no vil derfor daglig tipse deg om et nyttig shareware- eller freeware-program, men av og til vil vi snike inn fullstendig nytteløs moro. Følg med!

&nbsp:

Nyttige programmer Vedlikehold og teknikk
Internett Bare moro
Til toppen