Dagens resultatvarsel: Compaq får salgssvikt på 9 milliarder - Razorfish i minus

Intel har gjort det, AMD likeså, samt Apple og Gateway - de har alle nylig kommet med resultatvarsel for inneværende kvartal. Nå følger også Compaq og Razorfish opp med varsel om skuffende tall.

Intel har gjort det, AMD likeså, samt Apple og Gateway - de har alle nylig kommet med resultatvarsel for inneværende kvartal. Nå følger også Compaq og Razorfish opp med varsel om skuffende tall.

Heller ikke Compaq Computer Corporation slipper unna høstens svikt i etterspørselen etter datasystemer. I går kveld norsk tid måtte selskapet gå ut med et varsel til markedet om at omsetningen på ingen måte innfrir forventningene i fjerde kvartal.

Verdens største PC-produsent opplyser at omsetningen i kvartalet vil havne et sted mellom 11,2 milliarder og 11,4 milliarder dollar, omlag én milliard dollar (over ni milliarder kroner) under analytikernes uttalte forventninger til selskapet.

I likhet med sine konkurrenter og underleverandører må Compaq konstatere at salget innen såvel hjemme-PC-markedet som server- og bedrifts-PC-markedet går dårligere enn ventet. Compaq-varselet indikerer en omsetningsvekst på mellom 6,8 prosent og 8,8 prosent fra fjorårets fjerdekvartal , da selskapet omsatte for 10,48 milliarder dollar. Det står i sterk kontrast til uttalelsene selskapet kom med for under to måneder siden, da Compaq-ledelsen mente at fjerde kvartal ville gi en omsetningsøkning på 18 prosent og en fortjeneste per aksje på 36 cents. Nå ser det ut til at selskapet får et resultat på mellom 28 og 30 cents per aksje, skriver Wall Street Journal.

Compaq-sjef Michael D. Capellas sier at tidligere prognoser om en vekst i hjemme-PC-salget på 15 prosent fra fjerde kvartal i fjor til samme periode i år ikke slår til, men at salget trolig blir på linje med tredje kvartal i år - det vil si rundt 2,13 milliarder dollar.


Også nettkonsulentselskapet Razorfish Inc vil legge frem skuffende tall for fjerde kvartal. Selskapet vil slett ikke gå med overskudd, men ender i stedet opp med et tap per aksje på 22 cents av en samlet omsetning på 50 millioner dollar. Markedet hadde ventet en fortjeneste på omlag to cents per aksje i kvartalet.

I samme periode i fjor la Razorfish frem et overskudd på 5,8 millioner dollar, omlag seks cents per aksje, av en samlet omsetning på 52,1 millioner dollar.

Årsaken til resultatsvikten er ifølge Razorfish at selskaper generelt er blitt mer forsiktige i å investere i teknologiprosjekter, ikke minst som følge av dagens negative økonomiske trend. Samtidig dras prosjektene lenger ut i tid, de har vokst seg større og blitt mer kompliserte, noe som ikke nødvendigvis betyr mer klingende mynt i Razorfish-kassa.

Razorfish-aksjen står nå i omlag tre dollar - langt under toppnoteringen i februar på 56, 94 dollar.

Hva tror du om utviklingen i IT-bransjen?
Nasdaq har stupt, vi ser mannefall og lønnskutt i svensk IT-bransje, resultatvarslene fra det ene amerikanske dataselskapet etter det andre tikker inn, og de internasjonale nettkonsulentene må slankes kraftig; står Norge overfor den samme utviklingen?

- Ja, jeg tror vi vil se mannefall og lønnskutt i norsk IT-bransje neste år
- Nei, konjunkturen i norsk IT-bransje tilsier fortsatt høy sysselsetting og høye IT-lønninger neste år
- Vet ikke, det er ingen gitt å spå situasjonen neste år

Trykk her for å se resultatet så langt
Til toppen