JUSS OG SAMFUNN

Dagens Telecom på nett igjen

Etter ha vært nesten tre dager offline, gikk Dagens Telecom på nett med ny versjon like etter lunsj i dag. Avbruddet bekymrer ikke redaktør Arne Joramo i særlig grad. Han håper at de nå kan skaffe seg endel lojale lesere.

Herman Berg
19. juni 1997 - 19:00

Det skjer som regel alltid noe uforutsett innen internettverden, og det ble heller intet unntak da Dagens Telecom skulle relansere tjenesten denne uken.

Først kom meldingen om at de skulle gå av nettet mandag klokken 14:00 for så å relanseres neste dag. Deretter ble det sendt ut ny beskjed om driftstans på grunn av at 3.300 artikler skulle legges over i et nytt databasesystem. "Vi vil komme med en ny og bedre internettavis med mange nye funksjoner i løpet av torsdag 19. juni", lød den nye beskjeden.

Dagens Telecom opplyste deretter at de garantert skulle være på luften før klokken 11:00 i dag. Like etter lunsj var tjenesten online med ny design og færre rammer.

- Vi har hatt problemer med for stort volum på overføringen av elementer til den nye databasen, sier ansvarlig redaktør Arne Joramo til digi.

- Var dere for dårlig forberedt på overgangen?

- Du vet selv hvordan det er. Vi kunne ha presentert nye Dagens Telecom tidligere med bugs og mangler, men valgte å vente til vi var klare. Det betyr imidlertid ikke at det ikke er noen mangler i den nye versjonen vi presenterer, sier han.

Joramo tror ikke ventingen er noe stort problem for leserne.

- Det er som en dagsavis ikke kommer ut i løpet av noen dager, sier han og satser på å skaffe seg en del lojale lesere. Det har vært en mangelvare til nå.

- En av grunnene til at vi gjør denne omleggingen er at vi skal skaffe oss flere nettbrukere som leser oss på fast basis. Vi har et høyt antall treff fra ulike servere noe som tyder på dårlig lojalitet, sier han.

En av de største endringene Dagens Telecom har gjort, er å gå bort fra en mengde rammer i den gamle designen. Disse var tunge å laste ned og kunne ofte forvirre leserne.

- Vi går fra seks til to frames, sier Joramo som dermed også vil få mer orden på oppslagstallene sine. Dagens Telecom har hittil ikke rapportert oppslagsstatistikker til Kapital Datas Web Ti på Topp.

Joramo reduserte tidligere antall nyheter fra 30 til 20 om dagen og sier han fortsatt har ambisjoner om å pumpe ut rundt 20 IT-nyheter om dagen.

I nye Dagens Telecom får man også tilgang til en personlig nyhetsavis og en produktguide.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.