Dagsavisen gir ut papiravis tross sterke protester

Først så det ut til at de streikende journalistene fikk gjennomslag for protestene. Så fant Dagsavisen-redaktør Hilde Haugsgjerd ut at hun tapte 275.000 kroner dagen....

Dagsavisen omgjør beslutningen om å stanse utgivelsen og kommer ut også fredag, opplyser ansvarlig redaktør Hilde Haugsgjerd til NRK.

Alle Dagsavisens journalister har vært i streik siden onsdag morgen, men avisen kom ut torsdag. Dette reagerte streikekomiteen i Norsk Journalistlag (NJ) sterkt på, og Haugsgjerd besluttet torsdag formiddag å stanse videre utgivelse. Reaksjonen var tuftet på at avisen kom ut med et tilsynelatende fullverdig produkt uten medvirkning fra journalistene som er i streik.

Dagsavisen fikk torsdag dessuten avslag på sin søknad om dispensasjon fra streiken, og NJs streikekomité avslo også de fire øvrige søknadene.

Men torsdag ettermiddag omgjorde redaktør Haugsgjerd beslutningen.

- Vi har ombestemt oss. Dagsavisen er ikke tjent med at vi taper 275.000 kroner hver dag, sier Haugsgjerd.

Ni av ti aviser kommer fortsatt ut til tross for streiken, ifølge en oversikt fra Norsk Redaktørforening. De fleste redaktørene bidrar slik at avisene også inneholder noe nyhetsstoff, kommentar- og lederartikler og debattstoff i tillegg til annonsene.

- Vi ber redaktørene om å ta til vettet og stanse produksjonen av disse avisene. Det oppleves som krenkende av de streikende journalistene at avisene kommer ut, sier NJ-leder Olav Njaastad til Journalisten.no.

Til toppen