Dalende priser på dataspill

Den anstrengte amerikanske økonomien har ført til at generelle prisen på spill til spillkonsollerer blitt betydelig redusert i USA.

Den anstrengte amerikanske økonomien har ført til at generelle prisen på spill til spillkonsollerer blitt betydelig redusert i USA.

Prisen på nye spill til spillkonsoller som Xbox, GameCube og PlayStation 2 er i mange tilfeller blitt redusert med mer enn ti dollar de siste månedene. I dag er det ifølge Reuters enkelt å finne spill til 40 dollar eller enda mindre. For noen måneder siden var listeprisen på omtrent alle nye spill 50 dollar eller mer.

Ifølge Reuters vil 71 prosent av de 21 nye GameCube-spillene som skal slippes på markedet denne måneden, koste maksimalt 40 dollar. Og omtrent halvparten av de 29 nyePlayStation 2-spillene og de 28 nye Xbox-spillene vil være billigere enn 40 dollar.

    Les også:

Også prisen på titler til GameBoy Advance har sunket betydelig. 10 av 26 nye titler vil koste under 20 dollar, mens de normalt ville ha blitt solgt for 30 dollar.

Reuters skriver at de prisene for spill som kommer på markedet i november ser ut å bli noe høyere, men man ser ikke bort i fra at listeprisene vil synke når lanseringsdatoen nærmer seg og leverandørene ser at det lave prisnivået er blitt normen.

Også PC-brukerne har merket nedgang i prisene. Riktignok blir de mest profilerte spillene fortsatt solgt for 50 dollar stykket, men mange andre spill selges for mellom 20 og 30 dollar. Prisen er generelt noe lavere på PC-spill enn på spill for de standardiserte plattformene spillkonsollene utgjør. PC-brukere har sjelden noen garanti for at spill fungerer optimalt på nettopp deres PC, og en noe rimeligere pris på spillene veier opp for dette.

Til toppen