Dame med bart søker herre med fart

Tom skiftet mening etter en ensom høytidskveld. Han dro ut på nett på jakt etter en livspartner. Det minste problemet var å finne tjenester som tilbød ham de søkemulighetene han trengte. Arne Krumsvik (bildet) i Dagbladet er bare én av tilbyderne. Andre finnes i hopetall på nett.

Tom skiftet mening etter en ensom høytidskveld. Han dro ut på nett på jakt etter en livspartner. Det minste problemet var å finne tjenester som tilbød ham de søkemulighetene han trengte. Arne Krumsvik (bildet) i Dagbladet er bare én av tilbyderne. Andre finnes i hopetall på nett.

Selvom risikoen for at blonde Birgitte blir avslørt som småfeite Frank er tilstede, er det stadig flere single som søker å finne sin utvalgte på nettet. Det finnes en mengde kontaktformidlingstjenester på nett - til og med en for single med skrupler som vil treffe andre single med skrupler.
Mer av dette?

Stål-megleren og hobby-rugby-spilleren Tom Bucland (30) fra Portland påsto at han ikke hadde bruk for noen kontaktformidlingstjeneste.

- Jeg trenger vel ikke noe selskap til å hjelpe meg å finne en venninne, kjæreste, forlovede eller kone, sa han helt til han skiftet mening etter en svært ensom Thanksgiving-middag. Tom var den eneste single voksne i familien, og bestemte seg der og da for å melde seg på en gratis prøveuke på nett-tjenesten Match.com.

Og via denne tjenesten opplevde Tom en e-post romanse med Terri Muir, en lærerinne fra Vancouver.

- Alle som kjenner Terri og meg ville aldri trodd at vi har møttes på denne måten, rugby-kompisene mine ville rullet seg rundt i graven, sier Tom i et telefonintervju med The New York Times.
Noen som passer for deg?
digi.no viser deg et utvalg nettsteder hvor du kan lete etter din livspartner
- E-post gjorde det lettere for oss å kommunisere fordi ingen av oss er sånne som bare går rett bort til noen på treninga eller på en bar og sier "hei, du er den jeg har lett etter hele livet", forteller han videre.

13 måneder etter den første forsiktige e-postflørten snek de to seg til å møte hverandre, og etter enda et år giftet de seg.

Her hjemme har Dagbladets flørte-tjeneste, Blink, nå kommet opp i 13.500 brukere. Tjenesten fungerer slik at du registrerer deg og lager en liste over folk du kunne tenke deg et stevnemøte med. Disse får en mail om at noen har registrert dem, men de får ikke vite hvem. I stedet blir de invitert til å lage sine egne lister. Hvis de fører opp deg, og du har ført opp dem, så blir det blink!

Daglig leder i Dagbladet: på nettet Arne Krumsvik, opplyser at 2.121 av brukerne har fått blink. - Det hersker stor grad av treffsikkerhet, sier han.

Krumsvik forteller også at det er mange nysgjerringe brukere som ringer Dagbladet-redaksjonen fordi de ikke klarer å resonnere seg frem til hvem som ønsker stevnemøte med dem, og ber om hjelp til å avsløre beileren.

Men hjelp får de ikke. Det er bare avisens teknikere som har adgang til denne informasjonen, og den holdes tett tross alle bestikkelsesforsøk.

Flere og flere single mennesker bruker Internett for å finne en partner, skriver NY Times. - Det finnes mer enn 2.500 nettsteder for voksne som vil søke lykken sånn rent kjærlighetsmessig, sier mannen bak kontaktformidlings-portalen Cupid Network, Daniel Bender.

Da portalen ble startet for fire år siden, var det bare en håndfull pekere til aktuelle nettsteder. I dag er det mer enn 2.500 pekere til nettsteder for single som vil møte andre single.

Det finnes til og med et eget nettsted for single med skrupler, som vil møte andre single med skrupler.

Årsaken til at behovet for slike nettsteder er blitt så prekært, er at folk er single lenger enn tidligere, de jobber mer, og (dette gjelder spesielt i Amerika) av frykt for anmeldelser av typen "seksuell trakassering av medarbeidere på arbeidsplassen", tør ingen lenger nærme seg eller bli forelsket i folk de jobber sammen med.

Internett blir da en rask og grei løsning på hvor og hvordan man kan treffe nye mennesker.

Men kontaktformidlingen skjer ikke uten en viss risiko - det er lett å lyve eller utgi seg for å være en annen, når man sitter og flørter via e-post. Maryanne Shiozawa for eksempel, opplevde akkurat dette da hun traff mannen hun hadde e-post-datet med en god stund.

- Denne mannen løy om absolutt alt, han var overhodet ikke slik han hadde beskrevet, han var ikke veltrent slik han hevdet å være, han bare ga meg en illusjon for å imponere meg, sier hun til NY Times.

Så er det opp til deg da, om du vil ta sjansen på å date småfeite Frank når du i virkeligheten ser for deg blonde Birgitte...

God helg!

PS.

Etter at saken ble publisert lørdag har Arne Krumsvik i Dagbladet: på nettet kommet med en liten tilleggsopplysning når det gjelder antall blink; det korrekte er at det har inntruffet 2.121 blink. Hver blink involverer to personer, slik at det er 4.242 brukere som har fått blink.

DS.
Til toppen