JUSS OG SAMFUNN

Damenes svar på Tom W. Ottmar

Gry Finsrud har det siste halve året etablert to nisjepregede lenkeguider; Bryllupsguiden og Kvinneguiden. Sistnevnte, som ble lansert denne uken under eget domene, er gjennomtenkt og fyldig, og svært lite sukkersøt og rosa.

Therese Werenskiold
25. nov. 1999 - 14:59

Prosjektene minner litt om Tom W. Ottmars ABC Startsiden, lenkeguiden som nylig ble solgt til Telenor Nextel og Schibsted for 15 millioner kroner.

Gry Finsrud.
Gry Finsrud.

Foruten å være lærer på Veiavangen ungsomsskole i Buskerud, driver Gry Finsrud (30) et enkvinnesfirma som bærer hennes navn. Hun er web-redaktør og ansvarlig for Bryllupsguiden (som ble lansert i juni) og Kvinneguiden (som ble lansert under eget domene denne uka).

- Jeg synes en startside for jenter manglet på nettet. En side som er rettet mot de jentene som bruker nettet i dag. Det var like greit å lage mitt eget nettsted siden det ikke fantes noe alternativ, sier Gry beskjedent.

Hun forteller at hun hittil ikke har funnet noen kvinnesider som er mest lenkeguider. På Kvinneguiden, som er svært lite rosa og sukkersøt, er det samlet en mengde interessante lenker, og sidene er oversiktlige og tiltalende.

- Når menn lager nettsteder eller e-butikker for jenter blir det veldig lyserosa. Det er ikke slik jentene vil ha det, sier Gry, som har tatt utgangspunkt i hvilke emner hun selv og venninnene hennes har vært på jakt etter. I tillegg får hun veldig mange henvendelser og tips.

Besøkene øker fra dag til dag, og i går hadde Kvinneguiden 1112 unike besøkende.

Gry synes det er OK at det er en jente som står bak den slik startside. Hun forteller at all datakunnskapen er selvlært.

- Jeg har stort sett sittet foran en datamaskin de siste ti årene, sier hun.

Foreløpig har hun full jobb som lærer, men hun håper etter hvert å kunne leve av nettsidene sine. DoubleClick selger annonser for henne, og hun sier at inntektene slik de er nå i hvert fall gjør det mulig for henne å jobbe halvtid på skolen. I overkant av 5000 sidevisninger fikk Kvinneguiden i går.

- Det skal ikke så mange flere besøkende til for at jeg kan leve av dette, sier hun.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.