Dangaard tror mange vil kjøpe ny mobil/PDA i 2002

Distribusjonsselskapet Dangaard Telecom Norway tror totalmarkedet for små bærbare kommunikasjonsenheter vil gå ned til neste år, men at økt etterspørsel etter ny teknologi vil forhindre dramatikk.

Distribusjonsselskapet Dangaard Telecom Norway tror totalmarkedet for små bærbare kommunikasjonsenheter vil gå ned til neste år, men at økt etterspørsel etter ny teknologi vil forhindre dramatikk.

Dangaard Telecom Norway er distributør av IKT-produkter med særlig fokus på mobilteknologi i form av mobiltelefoner og bærbare datamaskiner (PDA). Selskapet anslår totalmarkedet for IKT-distribusjon i Norge til å være rundt ni milliarder kroner. Selskapets eierandel er ifølge egne opplysninger på omtrent åtte prosent.

- Vi opplever positiv omsetningsutvikling i et stagnerende marked. For siste (avvikende) regnskapsår 10/2000 - 9/2001, oppnådde vi en omsetning på 723,2 millioner kroner - en oppgang på cirka 35 prosent i forrige regnskapsår. Vi tror totalmarkedet vil gå ned, men forventer at etterspørsel etter ny teknologi vil forhindre dramatikk, sier Otto Kalvø, direktør for forretningsutvikling i Dangaard.

Selskapet har derfor investert for vekst, noe som reflekteres av at selskapets resultatutvikling ikke følger omsetningsutviklingen. Resultatet før skatt ble 22,6 millioner kroner siste regnskapsår mot 19,5 millioner året før - en økning på 15 prosent, opplyser selskapet i en pressemelding.

Veksten skyldes i hovedsak en strategisk fokus på det voksende "replacement"-markedet, dvs. mobilsalg uten abonnementstilknytning. Effektiv logistikk står sentralt i selskapets forretningsmodell hvor mobiltelefoner betraktes som ferskvare.

Blant annet på grunnlag av omsetningstall i produsentleddet, anslår Dangaard at omsetningen av mobiltelefoner og PDA-er i år vil havne rundt 1,6 millioner og 1,7 millioner enheter. Selv budsjetterer selskapet med å omsette rundt 400.000 enheter.

- Vi har forventninger til stort utskiftningsbehov i året som kommer. Derfor ser vi positivt på markedsutsiktene selv om også vi i vår nisje av IKT-bransjen vil merke motkonjunkturene, sier Kalvø som mener ny teknologi igjen vil bidra positivt til etterspørselen.

- Et voksende antall telefoner omsettes med GPRS-funksjonalitet, og UMTS vil etterhvert gjøre sin inntreden. Mobil betalingsteknologi, hvor mobiltelefoner får en sentral rolle, forventes å komme på markedet i 2002. Det vil dessuten komme teknologi som muliggjør at telefoner kan ha ett privat telefonnummer og ett jobbtelefonnummer, noe som gjør det enklere for bedrifter å skille på private og jobbrelaterte samtaler, avslutter Kalvø.

Til toppen