Dangaard vokser på sterkt mobilsalg

Mobildistributøren Dangaard Telecom Norway økte i første fiskale halvår omsetningen fra 250 millioner kroner til 430 millioner kroner. Sterk vekst i salget av mobiltelefoner er den viktigste årsaken til selskapets resultat.

Dangaard Telecom Norway er et datterselskap av Dangaard Telecom Holding i Danmark og gruppen er samlet sett Europas største og verdens tredje største mobildistributør.

Den posisjonen ble etablert da Dangaard i oktober 1999 fusjonerte med tyske FreeCom.

Selskapet skriver i sin pressemelding at selskapets fordel er at det kan distribuere store mengder telefoner av de ferskeste terminalene, som er de som frister nye kontantkortkunder mest.

Dangaard Telecom Holding tredoblet omsetningen fra 2,1 milliarder kroner til 6,1 milliarder kroner, i hovedsak som følge av fusjonen, samt den generelle veksten i mobilmarkedet de siste par årene. Resultatet før skatt endte på 27 millioner kroner, opp fra 12 millioner kroner året før.

Dangaard Telecom Holding eier 57 prosent av Dangaard Telecom Norway, resten eies av noen norske eiere.

- Vi har forventninger om et enda mer krevende marked fremover hvor vår størrelse og finansielle ryggrad i enda større grad blir komparative fortrinn i forhold til våre konkurrenter, sier Otto Kalvø i Dangaard Telecom Norway i pressemeldingen.
Til toppen