SBANKEN

Danket ut flere store og kjente konkurrenter da de tok med seg årets pris

Skandiabanken er årets vinner av sikkerhetsutmerkelsen Findusprisen.
Skandiabanken er årets vinner av sikkerhetsutmerkelsen Findusprisen. Bilde: Scanpix
29. sep. 2016 - 12:26

Årets informasjonssikkerhetspris ble utdelt i Oslo torsdag. Årets vinner er Skandiabanken. Formålet med «Fidusprisen» er å skjerpe bevisstheten om behovet for informasjonssikkerhet hos privatpersoner og i næringslivet.

– Vi er veldig stolte over å kunne utrope Skandiabanken som årets vinner av Fidusprisen. Vi håper også at Skandiabankens arbeid kan inspirere andre – uavhengig av bransje.

– Bidrar til trygghet

– I en tid der digitaliseringen er øverst på agendaen til myndigheter og næringsliv – så bidrar Skandiabanken til mer trygghet knyttet til bruk av digitale tjenester, sier fungerende direktør, Peggy S. Heie, i NorSIS i en pressemelding. 

Kandidatene til prisen er resultat av en bred spørreundersøkelse blant forbrukere.

 I undersøkelsen er forbrukerne bedt om å rangere virksomheter og bransjer ut fra tillit til hvordan de behandler forbrukernes personopplysninger

Coop og finn.no var finalister

Årets finalister var Coop, Finn.no, Skandiabanken og Gjensidige forsikring. Fagjuryen har intervjuet og evaluert alle kandidatene og utpekt Skandiabanken til årets vinner av Fidusprisen 2016.

– Juryens begrunnelse er at Skandiabanken gjennom flere år har hatt stor tillit i befolkningen og etterlever en modell for sikkerhetsarbeid som involverer kundene i stor grad, samt ivaretar deres behov for sikre tjenester på en svært god måte, skriver juryen i sin begrunnelse og fortsetter:

Første gang i 2009

– Vinneren har også arbeidet aktivt med sikkerhetskultur, som omfatter informasjon og opplæring av sine ansatte og kunder.

Prisen ble første gang utdelt i 2009 og går til en bedrift eller en offentlig aktør som har utmerket seg innenfor informasjonssikkerhet.

En jury bestående av representanter fra Datatilsynet, Næringslivets sikkerhetsråd og NorSIS kårer vinneren basert på en faglig vurdering av kandidatene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.