Danmarks største auksjonstjeneste til QXL

Jubii Auksjon og 30.000 brukere er solgt til britiske QXL, som for kort tid siden kjøpte den norske DinSide Auksjon.

Jubii Auksjon og 30.000 brukere er solgt til britiske QXL, som for kort tid siden kjøpte den norske DinSide Auksjon.

Jubii Auktion har i likhet med den norske auksjonstjenesten DinSide blitt kjøpt opp av den engelske auksjonstjenesten QXL. QXL er representert i Danmark med auksjonstjenesten qxl.dk, og ifølge avtalen skal denne tjenesten bli fullt integrert i Jubii-portalen.

Ifølge en pressemelding fra Jubii har handelen en verdi på 80 millioner danske kroner (88 millioner norske), og denne summen vil bli betalt i QXL-aksjer. En tilsvarende oppgjørsløsning ble valgt ved britenes overtakelse av DinSide Auksjon som ble verdsatt til 170 millioner norske kroner.

Det er også inngått en treårig markedsføringsavtale mellom Jubii og QXL.

Jubii Auktion har 30.000 registrerte brukere og rundt seks millioner besøkende i måneden, tjenesten har i gjennomsnitt 6.500 varer til salgs. Portalen Jubii er 50 prosent eid av utviklingsselskapet Dico AS og 50 prosent fordelt på administrerende direktør Henrik Sørensen, salgsdirektør Kasper Larsen og markedssjef Martin Thorborg.

I pressemeldingen går det fram at dette for QXL er andre skritt i retning mot å erobre det skandinaviske markedet.

- Overtakelsen gir QXL.com mulighet for å få en førende posisjon i et annet skandinavisk land kun én måned etter å ha etablert QXL Norge. QXL vil akselerere utviklingen av qxl.dk gjennom å implementere systematiske online distribusjonsstrategier og merkevarebygging, særlig på Jubii via markedsføringsavtalen, sier Jim Rose, Chief Executive Officer i QXL.com.

I desember ble det kjent at QXL hadde kjøpt auksjonstjenesten DinSide. Denne uken møtes DinSide og Scandinavia Online (SOL) i retten i etterkant av salget av DinSide Auksjon og tjenestens rundt 40.000 brukere til QXL. SOL bestrider at DinSide har lov til å selge kundedatabasen til det britiske selskapet.

Til toppen