Danner interaktiv TV-allianse

Fem europeiske Internett-TV-selskap danner en allianse for å fremme WebTV i Europa. Felles TV-forhandlinger om senderettighetene til OL på web er et aktuelt scenario.

Fem europeiske Internett-TV-selskap danner en allianse for å fremme WebTV i Europa. Felles TV-forhandlinger om senderettighetene til OL på web er et aktuelt scenario.

Den svenske publikasjonen Dagens Media skriver om et samarbeid mellom fem europeiske Internett-TV-selskap, deriblant svenske Kamera Interactive. De skal jobbe sammen for å fremme WebTV i Europa.

Alliansen har fått navnet Eurocontent og har til hensikt å finne en felles europeisk standard og dele kunnskap, kostnader, innhold, teknikk og markedsføring for å nå fremtidige mål.

Eurocontent.com ble lansert i Cannes under "Milia 2000" i forrige uke og har sitt hovedkvarter i Nederland. Alliansen har samlet selskap fra Nederland, Belgia, Frankrike, Sverige og Sveits.

Administrerende direktør i det svenske selskapet Kamera sier til Dagens Media at dette gir en mulighet for dem til å publisere innhold på det europeiske markedet. Selskapet jobber med å skrive TV-rettighetsavtaler for Internett.

- Tanken er også at vi skal få en forhandlingsstyrke om at for eksempel skulle forhandle om senderettigheten til OL, sier Dan Willstrand i Kamera Interactive.

Tidligere har digi.no skrevet om at Internett-rettighetene til Premiere League, den engelske eliteserien i fotball, kan bli lagt ut på anbud og behandlet separat fra TVrettighetene.
Les:
Gates vil kjøpe Solskjær & co

Norske PCTVnet, som først og fremst prøver å selge oppkoplingsboksen HomePilot, sier de har hørt om svenske Kamera Interactive, men ikke om den europeiske alliansen.


Administrerende direktør Lars Skorpen Hansen ønsker ikke å kommentere dannelsen av Eurocontent før han har satt seg skikkelig inn i saken.

Til toppen