Danner Power-allianse med Google og Nvidia

IBM vil gi Intel-arkitekturen mer konkurranse.

Danner Power-allianse med Google og Nvidia
Med den nye alliansen gjør IBM det mulig for andre aktører både å lisensiere Power-arkitekturen og å bidra til den videre utviklingen av teknologien og økosystemet. Bilde:

IBM kunngjorde i går at selskapet har dannet en åpen allianse med Google, Nvidia, nettverkskontroller-leverandøren Mellanox, og systemleverandøren Tyan, som skal utvikle avansert teknologi for servere, nettverk, lagring og GPU-akselerasjon, basert på IBMs Power-arkitektur. Med dette skal alliansen, OpenPower Consortium, bidra til blant annet økte valgmuligheter for utviklere av neste generasjons store datasentraler, inkludert sentraler som leverer nettskytjenester.

Åpenhet

Helt nytt er at Power-maskinvare og -programvare gjøres tilgjengelig for åpen utvikling. Andre aktører enn IBM selv skal kunne lisensiere Power-teknologien og ta den i bruk i egne løsninger, omtrent slik ARM har gjort i mange år. Konsortiet vil tilby Power-fastvaren som åpen kildekode.

– De opprinnelige medlemmene av OpenPower Consortium representerer den neste generasjonen innen datasenter-innovasjon, sier Steve Mills, senior visepresident og gruppeleder ved IBM Software & Systems, i en pressemelding.

– Det å kombinere våre talent og aktiva omkring Power-arkitekturen kan øke innovasjonstakten omkring i bransjen. Utviklere har nå for tilgang til et utvidet og åpent sett med serverteknologier for første gang. Denne modellen med utvikling i samarbeid vil endre måten datasenter-maskinvare blir designet og tatt i bruk, hevder Mills.

Blant de første målene for konsortiet er å få til en integrasjon mellom økosystemene for Nvidia CUDA GPU og IBMs Power. Det skal tas utgangspunkt i Power8, en kommende utgave av IBMs Power-prosessorer.

Ved å lisensiere ut maskinvare og relatert programvareteknologi, håper IBM å kunne få mer omsetning ut av selskapets investeringer i Power-teknologien, blant annet ved å tiltrekke seg kunder som tilbyr webløsninger og som kjøper store mengder servere. Dette forteller Bradley McCredie i IBM til Wall Street Journal.

– Vi ønsker absolutt å bli del av et bredere økosystem. Det er derfor vi gjør dette, sier McCredie.

– Konsortiet har potensial til å etablere Power-arkitekturen som et levedyktig alternativ for applikasjoner som kjøres i Googles datasentra, sier en talskvinne for Google til Wall Street Journal. Hun legger til at Google har tro på åpenhet og at selskapet ser fram til innovasjonen som den nye alliansen vil bringe.

Alle aktører som ønsker å bidra til innovasjon omkring Power-plattformen skal være velkomne til å delta i OpenPower Consortium.

    Les også: