Danseoppvisning i 3D

DanceStudio lar deg lage danseoppvisninger i sanntid - i sannhet et program for de spesielt interesserte...

DanceStudio lar deg lage danseoppvisninger i sanntid - i sannhet et program for de spesielt interesserte...

MetaCreations DanceStudio er kanskje et program for deg som kunne tenke deg å bli produsent av musikkvideoer. Du har i dette programmet muligheten til å velge mellom seks danser, seks musikkstiler og seks forskjellige steder å ta opptakene. Klær og frisyrer antyder hvilken musikkstil de forskjellige personene best hører hjemme i - men det er fullt mulig å få en cowboy til å danse til house-musikk. Stedene hvor danserne kan utfolde seg er blant annet en låve, en nattklubb og en lagerbygning.

Poenget med programmet er å lage et videoopptak av danseren. Man kan da styre kameravinkel, belysning samt trinnene til danseren. For mens kameraet går og musikken fra programmet eller en valgfri CD avspilles, kan brukeren ved hjelp av tastaturet få danseren til å utføre en rekke forskjellige dansetrinn.

Opptaksstudioet i DanceStudio

Etter at opptaket er gjort, kan brukeren gå inn og redigere både kameravinkler, lyssetting og dansetrinn i et tidsskjema. Resultatet kan faktisk bli ganske bra.

DanceStudio er til tross for endel 3D-grafikk og effekter ikke så altfor maskinvarekrevende. Det skal være tilstrekkelig med en 200 MHz Pentium MMX-prosessor, digi.no kjørte programmet på en 333 MHz Pentium II uten 3D-kort. Det gikk helt glimrende. Med 3D-kort ble grafikken en del mer detaljert.

Hver av dansesesjonene kan lagres på en fil. Filformatene som støttes er videoformatet AVI, samt BVH som brukes i Poser 3 og Character Studio. Det skal også være mulig å publisere danseoppvisningene på weben ved hjelp av ActiveX, men programvaren for dette er ikke ferdig ennå. Denne programvaren skal være fritt tilgjengelig på nettet.

Redigeringsstudioet i DanceStudio

Til tross for programmet i begynnelsen er ganske morsomt og livlig, blir man fort lei. Mulighetene til å utfolde seg er tross alt temmelig begrensede, spesielt fordi kun én figur får danse om gangen.

Undertegnede er ikke i stand til å finne en egentlig målgruppe for dette programmet - det er ikke morsomt nok til å være underholdende i lengden, samtidig som det ikke er gjennomført nok til mer profesjonell bruk.

For den som likevel lar seg friste: Veiledende utsalgspris er 615 kroner.

Til toppen