Danser på Akropolis

Gresk suksess for Telenor. Mobilselskapet Cosmote går på børs med milliardgevinst for Tormod Hermansen & Co.

Gresk suksess for Telenor. Mobilselskapet Cosmote går på børs med milliardgevinst for Tormod Hermansen & Co.

Den greske mobiloperatøren Cosmote offentliggjorde i dag at prisen for selskapets aksjer i forbindelse med børsintroduksjonen blir 3.200 greske drakmer pr. aksje, hvilket tilsvarer 8,30 i amerikanske dollar.

Telenor eier omlag 22 prosent av det greske selskapet. Den andre hovedaksjonæren er den gamle telemonopolisten OTE Telecoms. Totalt ble det tilbudt 48,5 millioner aksjer i markedet i forbindelse med lanseringen.

I forbindelse med børsintroduksjonen har dermed Telenor en urealisert gevinst på 4,8 milliarder kroner.

Cosmotes aksjer skal noteres på børsen i Athen og i London. Analytikere Reuters har snakket med hevder at kursen kom inn i den nedre del av det forventede intervallet og at dette skyldes at det internasjonalt er en rekke telekomselskaper som emitterer eller foretar spredningsalg i disse dager.

Cosmote fikk i første omgang ikke slippe til på det greske mobilmarkedet, men konkurrerer nå med de to opprinnelige mobilselskapene Panafon, hvor Vodafone er storaksjonær, og STET Hellas, hvor Telecom Italia er hovedaksjonær. Panafon er det markedsledende selskapet, men har en større andel prepaid-kunder enn Cosmote.

Til toppen