BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dansk departement vraker Office

I Danmark har miljøverndepartementet valgt å droppe Microsoft til fordel for OpenOffice.org.

Det danske miljøverndepartementet har som den hittil mest markante offentlige institusjon i Norden valgt å droppe lisensbetaling til Microsoft. Departementet velger i stedet åpen kildekodeløsningen OpenOffice.org.

Selskapet bak OpenOffice.org ble kjøpt av Sun. Åpen kildekodeprosjektet tilbyr selvfølgelig pakken gratis, mens Sun tilrettelegger en betalingsversjon – StarOffice – med support. Begge utgavene fås for både Windows og Linux.

Ifølge danske Computerworld.dk ble avgjørelsen tatt etter knallharde forretningsmessige diskusjoner. Departementet skal kunne spare 3,6 millioner kroner i løpet av tre år, ifølge avisen.

– Våres analyser viser at det er en god "business case" å skifte til OpenOffice, selv om det naturligvis ikke er gratis. Det som interesser meg er forretning. For oss handler det ikke om religion, sier Henrik Studsgaard i miljødepartementet til computerworld.dk.

Det at miljøverndepartementet velger en åpen kildekodeløsning, vekker oppsikt i Danmark.

– Miljøverndepartementet er ikke hvem som helst, men en stor organisasjon med komplekse oppgaver, og samtidig en av de ledende innen digital forvaltning. Beslutningen kan betraktes som et gjennombrudd for Open Office og åpen kildekode, mener Lars Frelle-Petersen, som er prosjektleder for e-dag2.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.