Dansk e-tjeneste etablerer hackerskole

Skal utdanne blackhat-spesialister.

16. mars 2016 - 16:02

Forsvarets Efterretningstjeneste i Danmark åpner i august en nyopprettet «hackerskole» der det garanteres arbeid til dem som fullfører utdannelsen, melder NTB.

– Akademiet skal ikke lære dem hvordan man hacker, men skal rettes mot tankesettet og evnene deres slik at de kan brukes, heter det i en uttalelse fra FE.

FE er Danmarks utenriks- og militære etterretningstjeneste. De har i oppgave å samle inn, analysere og formidle informasjon om forhold i utlandet som har betydning for landets sikkerhet.

– Har du talentet som skal til for å bli blackhat-spesialist? Da kan du søke om opptakelse ved vårt hackerakademi med start i august, heter det i en kunngjøring fra etterretningsorganet onsdag.

Skjult kode

digi.no skal ikke røpe svaret, men det ser ut til å ligge en skjult oppgave i HTML-koden til nettstedet. Rene påskeegget.

Også britiske GCHQ har tidligere lansert kodeknekke-oppgaver som ledd i rekruttering.

Den fire og en halv måneder lange utdannelsen starter i august. I uttalelsen står det at det er en liten gruppe som skal utdannes og at IT-spesialister som fullfører «hacker-akademiet» skal tilbys fast jobb.

Søkere må ha rent rulleblad, velutviklede ferdigheter i programmering og god matteforståelse elller logisk intelligens. Ellers er det ingen formelle krav.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.