Dansk filmbutikk lar deg laste ned

I stedet for å gå til videobutikken to ganger, frister nå et dansk selskap med lovlig nedlastning av videofilm over Internett.

Svensk/danske Filmvianet er kanskje det første selskapet som prøver seg på noe film, IT og telekom-bransjen alle drømmer om. I stedet for å tvinge kundene til å gå til videobutikken først for å hente film og så for å levere, tilbyr Filmvianet nedlastning via Internett.

En rekke kabel-selskaper tilbyr deg å se film via deres nett og digitale dekodere, men fra Internett-butikken www.filmvianet.dk skal danske bredbåndskunder kjøpe filmer, skriver Computerworld Danmark. FIlmvianet er et svenskt selskap med utviklingsavdeling i Viborg i Danmark.

Foreløpig inneholder tjenesten bare en demonstrasjon. Selskapet sier de skal bruke Microsoft Media-teknologi for å transportere filmene, men hvordan dette skal fungere på TV-mottakere er ikke klart. Selskapet ser ut til å ha sikret seg et større antall ferske kinofilmer for digital distribusjon, blant annet komedien Breakfast of Champions med Bruce Willis.

Les mer om: