Dansk forsker får en kvart million fra Telenor

Telenors nordiske forskningspris på 250.000 kroner er tildelt den danske professor Christian Søndergaard Jensen for sin forskning innen databaseteknologi med vekt på mobile internett-tjenester.

Professor Jensen er tilknyttet avdeling for datavitenskap ved Universitetet i Aalborg, og er også professor II ved Høgskolen i Agder, opplyser Telenor i en pressmelding.

Jensen har bygget opp og leder en forskningsgruppe som er blant de aller fremste i internasjonal sammenheng innen området databaser, spesielt innrettet mot representasjon av bevelige objekter. Dette er forskning på hvordan teknologien skal kunne yte like gode tjenester til dem som er i bevegelse som til dem som sitter på et kontor, og er svært aktuelle problemstillinger for utvikling av mobile internettjenester.

Forskningsprisen blir delt ut i dag under Studiemøtet i Sandefjord, elektronikk- og databransjens årlige samling. Konserndirektør for teknologi Telenor, Berit Svendsen, leder den internasjonalt sammensatte prisjuryen.

Det er sjette gang Telenor deler ut sin nordiske forskningspris. Tidligere vinnere er dr. Gisle Bjøntegaard, Telenor (1997), professor Stephen Pink, Universitetet i Luleå (1998), Telepatologigruppen i Tromsø (1999), professor Peter Andrekson, Chalmers tekniska högskola Gøteborg (2000) og professor Jon Bing, Universitetet i Oslo (2001). I 1997 ble det dessuten delt ut en tilleggspris på 50.000 kroner til Birger Møller-Pedersen, Dag Belsnes og Øistein Haugen for deres arbeid med definering av SDL92 ved Norsk Regnesentral.

Til toppen