KARRIERE

Dansk kommune får ikke bruke Google Apps

Datatilsynet skeptisk til nettsky-sikkerheten.

7. feb. 2011 - 14:22

Odense kommune i Danmark har lenge ønsket å bruke kontorverktøyene til Google, kalt Google Apps. De møter sterk motstand i det danske Datatilsynet.

Google Apps er Googles tilbud for kontor- og kommunikasjonsverktøy. Kommunen ønsker først og fremst å bruke verktøyene for dokumenthåndtering og kalender.

Kommunen bruker allerede Google Apps for innlevering av oppgaver, men ønsker nå å utvide bruken til å kartlegge all elevinformasjon.

Kommunen ser for seg å kunne planlegge undervisningen og å kartlegge elevenes utvikling via Google Apps. Den ønsker også å lage notater om elevenes samarbeid, som så kan sendes til foreldrene.

Tilsynet krever blant annet en bedre form for sikkerhet enn kun påloggingspassord. Løsningen kan være en form for digital signatur. De lurer samtidig på hvordan kommunen kan stå for sikkerheten når de ikke vet hvor dataene ligger fysisk. Google lagrer ikke data på en samlet server, men sprer utover servere i flere land. Kommunen kan med andre ord ikke garantere at deres data ikke ligger i et land som har avtale med EU/EØS.

Tilsynet uttaler likevel at avgjørelsen kan endres senere om kommunen kan forsikre brukernes sikkerhet på en bedre måte enn det som er tilgjengelig nå.

Beregninger det danske teletilsynet har gjort viser at kommunene kan spare en samlet sum på 500 millioner ved å bruke Googles e-posttilbud i stedet for andre løsninger.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.