BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dansk minister vil fjerne populær hjemme-PC-ordning

Det brygger opp til bråk blant danske arbeidstakere når den danske finansministeren griper inn overfor populære hjemme-PC-ordninger.

10. nov. 2000 - 01:18

Ifølge Jyllandsposten er den danske skatteminister Ole Stavad klar for å ofre en ordning der arbeidstakerne går litt ned i lønn mot å få datamaskiner på hjemmebane fra arbeidsgiver. Bakgrunnen for forslaget, som skal behandles på et dansk ministermøte fredag, er at ordningen slår urettferdig ut. Det mener i hvert fall ministeren med kontroll på skattene på de danske øer.

- Det eneste alternativ ville være å gi alle og enhver fullt fradrag på toppen av lønnen for innkjøp av PC-er og annet utstyr. Og det har jeg ikke hørt noen argumentere for. Ordningene har vært fullstendig tilfeldige, sier han overfor Jyllandsposten og hevder at enkeltgrupper har havnet i i en situasjon hvor de har måttet betale for andres PCer, hevder Stavad.

Lovforslaget vil ikke røre ved ordningene hvor en arbeidsgiver subsidierer en datamaskin fullt og helt, det er fortsatt skattefritt. Det dreier seg kun om ordninger der medfinansiering er avtalt mellom partene.

Den danske skatteministeren hevder allerede å ha flertall sammen med et par andre danske partier, men reaksjonene har allerede kommet. Det danske Venstre kaller inititaivet for "en bombe for den generelle IT-utviklingen i Danmark" og skjønner ikke hvordan man kan prioritere kortsiktige skattemessig hensyn framfor en ordning som har fungert som et løft for deler av befolkningen.

Den danske Dataforening mener at, om forslaget går gjennom det danske Folketinget, vil det være kun spesialarbeidere og høytlønnede som får dra nytte av hjemme-PC-ordninger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.