BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dansk mobilselskap beiler investorer

Det danske mobilselskapet Mobilix inviterer en rekke eksterne investorer som kan kjøpe seg til eierandeler. Til sammen 30 prosent av selskapet skal få nye eiere.

Frode Eriksen
23. feb. 1999 - 09:59

Administrerende direktør i Mobilix, Monique Moullé-Zetterström, sier til Jyllands-Posten at de investorene som nå inviteres har vært aktuelle siden 1997 og skal bidra med kapital til selskapet.

Prisen for 30 prosent av selskapet er anslått til vel halvannen milliard danske kroner, mens markedsverdien på Mobilix anses som høyere enn som så.

Mobilix har, etter en treg start, klart å skaffe seg 110.000 mobilkunder eller vel fem prosent markedsandel i Danmark. Ifølge en undersøkelse offentliggjort blant annet i digi.no sist uke, er det nordiske landet med lavest mobilpenetrasjon.

I tillegg til Mobilix, finnes tre andre mobiloperatører i Danmark; Tele Danmark, Sonofon og Telia. Dessuten har tyske Debitel en distribusjonsavtale med Tele Danmark.

Mobilix har også kastet seg på Internett, som selskapet tilbyr gratis.

Den danske Banestyrelsen (eier av jernbanespor) eier 14 prosent av Mobilix etter at selskapene gjorde en avtale som skaffer Mobilix et dansk backbone-net.

Moullé-Zetterström sier at situasjonen er dramatisk endret siden begynnelsen av 1998, da Mobilix hadde så få kunder at selskapet var nær en fiasko.

Nå vil selskapet presentere en positiv kontantstrøm i 2001 og utbytte til aksjonerærene skal komme i 2007.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra