NETTVERK OG INFRASTRUKTUR

Dansk oppfinnelse spriter opp fiberforbindelsen

Med en ekstra laser forlenger danske Bifrost Communications rekkevidden til de optiske signalene i en fiberforbindelse. Det sparer store mengder energi og fjerner truende flaskehalser ute hos forbrukerne.

Bifrost Communications har utviklet en teknologi som gjør det mulig å sette en ekstra laser inn i den transceiveren som står helt ute hos sluttbrukeren og forsterker det lyset som kommer inn fra det fiberoptiske kabelen. Dette innebærer at signalet får fire ganger så lang rekkevidde som eksisterende løsninger, og at det kan kobles til åtte ganger så mange klienter på samme fiber som i dag.
Bifrost Communications har utviklet en teknologi som gjør det mulig å sette en ekstra laser inn i den transceiveren som står helt ute hos sluttbrukeren og forsterker det lyset som kommer inn fra det fiberoptiske kabelen. Dette innebærer at signalet får fire ganger så lang rekkevidde som eksisterende løsninger, og at det kan kobles til åtte ganger så mange klienter på samme fiber som i dag. Foto: Colourbox / Yuri Hahhalev

Trafikken på internett går bare én vei, og det er oppover. Faktisk forventes det at datatrafikken fordobles fra omkring 200 petabytes til nærmere 400 petabytes per måned i 2022. Det gir et enormt press på den fysiske infrastrukturen i form av fiberoptiske kabelforbindelser, som i økende grad transporterer alt fra morsomme Youtube-videoer til tidskritiske produksjonsdata verden rundt.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.