Dansk protest mot kopieringsforbud

En dansk underskriftskampanje mot det EU-pålagte kopieringsforbudet krever at grunnleggende forbrukerrettigheter gjeninnføres.

En dansk underskriftskampanje mot det EU-pålagte kopieringsforbudet krever at grunnleggende forbrukerrettigheter gjeninnføres.

Danmark vedtok i forrige uke en endring i loven om opphavsrett slik at loven nå følger det såkalte Infosoc-direktivet fra EU. Dette forbyr blant annet kopiering av kopibeskyttede CD-er.

Men ifølge ComON.dk mener Initiativet Digitale ForbrugerRettigheder at Infosoc-loven vil frata forbrukerne grunnleggende rettigheter. Organisasjonen har derfor satt i gang en underskriftskampanje som skal oppfordre politikerne til å forbedre loven.

Les også


"Loven kan gøres meget bedre, selvom vi skal adlyde direktivet. Vi vil gerne fortælle politikerne at du forventer visse rettigheder når du køber noget. Når de forstår det, kan vi prøve at få dem til at forbedre lovforslaget og ændre direktivet", heter det på Initiativet Digitale ForbrugerRettighers nettsted.

Organisasjonen advarer også mot at teknologi skapt av kommersielle interesser gis juridisk makt til å kontrollere samfunnets adgang til informasjon. Medlemmene anbefaler i stedet at loven om opphavsrett også i framtiden skal være den eneste rettesnor på området.

Rett før denne artikkelen ble publisert hadde det kommet inn 5824 underskrifter.

Til toppen