BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dansk storstreik rammer bedrifts-telekunder

Tele Danmarks bedriftskunder kan merke storstreiken i Danmark så snart de får feil i telefonsentralen, eller om de mister summetonen. Så lenge streiken varer kommer ingen for å rette feil.

Frode Eriksen
27. apr. 1998 - 11:18

Ialt 2000 av Tele Danmarks 17000 ansatte er tatt ut i den danske arbeidslivskonflikten som er den største på flere tiår. Konflikten startet natt til mandag og merkes først og fremst ved at mye av persontransporten til og fra Danmark må skje på andre måter enn de tradisjonelle. Alternativet er gjerne å benytte telenettet, men for danske bedriftskunder kan økt bruk av telenettet framskynde det som kan bli deres bane under denne streiken.

Ingen bedriftskunder får nemlig gjenopprettet linjer eller rettet feil på vanlige telefoner med analoge eller digitale linjer eller faste samband for datatrafikk så lenge streiken pågår.

Konflikten involverer Tele Danmark fordi Dansk Arbeidsgiverforening har varslet sympati-lockout for Tele Danmark på de områder der selskapet er i konkurranse med andre medlemmer av dansk teleindustri. Kjernen i konflikten, dansk LOs varsel om streik innenfor kabel-TV og mobiltelefoni, rammer mobiloperatøren Sonofon og kabel-TV-selskapet Stofa.

Stofa eies av Telia og leverer kabel-TV til 500.000 danske husstander, mens Sonofon er den nest største danske mobiloperatøren med lisens for en GSM 900 og en GSM 1800 mobillisens og har 600.000 kunder.

Den danske Telekommunikationsforbundet, som organiserer halvparten av de ansatte i Tele Danmark, har også varslet sympatistreiker i deler av selskapet. Det er i hovedsak tjenester knyttet til bedriftsmarkedet som konflikten gjelder.

Privatkunder ikke vil merke streiken og får feilretting, men det vil ikke bli mulig å etablere mobilabonnement eller få lagt inn nye kabel-TV-abonnement. Feil ved mobil eller Kabel-TV blir ikke rettet så lenge konflikten varer.

Konflikten rammer ikke livsviktige oppgaver som brannvesen, sykehus og forsvaret, melder Tele Danmark og Telekommunikasjonsforbundet i hver sine pressemeldinger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.