BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dansk Telia med kjempetap

Danske Telia fikk ny svensk administrerende direktør for to uker siden. Nå går han ut i Dagens Industri og forteller at tapene beløp seg til 500 millioner danske kroner i fjor. Han fokuserer i fremtiden på de mer krevende privatkundene som bestiller rikssamtaler eller ringer utenlands.

Herman Berg
6. mai 1999 - 03:01

- Vi har tatt tap på fastnett-telefoni. De ligger i størrelsesorden en halv milliard kroner. Vi skal evaluere virksomheten, og det kommer til å resultere i oppsigelser, sier den ferske sjefen i Telia Danmark, Jørgen Håkansson.

Håkansson tok over den danske sjefstolen 26. april etter å ha blitt forflyttet fra en direktørstilling i forretningsområdet for det svenske telenettet i Telia Sverige.

Han tar over etter Kaj Juul-Pedersen, som satt i stillingen i drøyt ett år. Juul-Pedersen flyttes over som sjef for den polske Telia-virksomheten. Han tidligere vært direktør for Ericssons datterselskap i Polen.

Ifølge Computerworld skal 200 ansatte sies opp i den smertefulle prosessen, men Telia vil ikke kommentere tallet. Tapet på 500 millioner danske kroner overstiger klart tapet på 100 millioner norske kroner som Telia Norge måtte notere etter fjoråret.

- Årsaken til tapene er at vi baserte fastnett-telefoni på politiske løfter som ikke ble innfridd. Vi har kjempet i 18 måneder med å få bedre samtrafikkpriser med Tele Danmark. Nå har det gått så langt at vi får tenke om og minske aktiviteten på konsumentmarkedet, sier han.

Telia Danmark skal fokusere på de lønnsomme kundene som ringer mange samtaler både på tvers av Danmark og utlandet.

- Vi har ingen planer om å forlate det danske markedet, men vi legger nå om strategien, sier Håkansson til Dagens Industri.

- Det er viktig at Telia og vi overlever, sier han og minner om at Telia er nest-størst på fast-telefoni i Danmark etter Tele Danmark.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra