Dansk TV-pirat i forlik etter krav på 200.000 kroner

En danske må betale erstatning etter å ha solgt piratkort for TV-dekodere.

En 28-årig danske har nylig inngått forlik med satellittoperatøren ViaSat om erstatning for salg av piratkort til parabol-mottakere.

Det skriver Fyens Stiftstidende i en notis som er gjengitt i 'Fremtidens Nettverkssamfunn', et nyhetsbrev fra GVD Antenneforening.

Mannen var dømt til å betale 100.000 kroner hver til de to konkurrentene Canal Digital og ViaSat, men mannen anket i første omgang dommen. Anken ble imidlertid trukket tilbake. Mannen skal, ifølge avisen, ha inngått et forlik. Det er ikke kjent hvor stort forliket var.

Det er andre gang han blir dømt for piratkortvirksomhet. I 1996 ble den samme dansken dømt til å betale erstatning på 40.000 danske kroner.

Fyn Stiftstidende forteller videre at en familiefar fra Odense i juni ble dømt til å betale 75.000 kroner i erstatning fordi han hadde solgt kort til venner og bekjente. Til sammen skal det ha vært 700 kunder av piratkortene som nå blir undersøkt. Disse kan forvente en politanmeldelse, eventuelt rettssak og omkostninger på minst 10.000 danske kroner, melder avisen.

Til toppen