Danske IT-sjefer ut av kontroll

Danske offentlige IT-sjefer mangler overblikk over økonomien i den digitale forvaltningen.

Danske offentlige IT-sjefer mangler overblikk over økonomien i den digitale forvaltningen.

Andelen av myndighetenes saksbehandlinger via Internett blir stadig større. Rambøll Management har gjennomført en undersøkelse over IT-utviklingen i de 500 største danske offentlige og private virksomheter.

Samtidig med at andelen av myndighetenes saksbehandling via Internett er steget fra 26 prosent siste år til 40 prosent i år, har IT-ledelsen i fylke, kommuner og stat vanskelig for å holde oversikt over hva IT-prosjektene koster.

42 prosent av IT-sjefene kjenner ikke prisen på de seneste større digitale forvaltningsprosjekter som er under dere ansvarsområde. Kun en tredel av de spurte kjenner til budsjettet og hvor lang tid et IT-prosjekt tar før investeringen har tjent seg inn.

«- Økonomien i den digitale forvaltning er en «black box». Vurderingen av nytteverdien av forretningsmodellen er ikke tatt endelig i bruk, »står det i rapporten.

Den understreker at en forretningsmodell er en forutsetning for at det er mulig å prioritere, beslutte og følge opp innsatsen med å innføre digital forvaltning.

Til toppen