Danske KiSS anklages for lisensbrudd

Danske KiSS Technology, mest kjent for DVD-spillere med DivX-støtte, anklages for å ha brutt lisensen på kildekoden til multimediespilleren MPlayer.

Danske KiSS Technology, mest kjent for DVD-spillere med DivX-støtte, anklages for å ha brutt lisensen på kildekoden til multimediespilleren MPlayer.

De ungarske utviklerne i åpen kildekodeprosjektet MPlayer anklager danske KiSS Technology for å benytte deler av kildekoden til MPlayer uten selv å publisere den resulterende koden.

MPlayer er utgitt under GNU GPL (General Public License). Kildekoden til MPlayer er åpen og kan benyttes av enhver, men krever at resultatet av videreutviklingene gjøres tilgjengelig for alle.

Utviklerne av MPlayer har på prosjektets nettsted lagt fram kodeeksempler som de mener beviser at KiSS har benyttet kode i fastvaren til selskapets DivX-spillere som stammer fra MPlayer, nærmere bestemt de deler som tar seg av undertekstene til film.

Både en talsmann for MPlayer-prosjektet og Peter Wilmar Christensen, direktør for KiSS, er intervjuet av DR om påstandene. Et opptak av intervjuene, samt en skrevet artikkel, er tilgjengelig her.

I intervjuet avviser Christensen - med noen små forbehold - at KiSS benytter kode fra MPlayer.

Talmannen for utviklerne, Gábor Bérczi med kallenavnet Gabucino, sier til DR at saken handler om prinsipper og ikke penger. Han håper at åpen kildekodemiljøet kan legge press på KiSS, slik at de offentliggjør kildekoden, for gruppen har ikke ressurser til å gå rettens vei.

Til toppen