Danske prostituerte inn i IT-tidsalderen

I løpet av noen få måneder er salget av seksuelle tjenester via Internett nesten fordoblet i Danmark, skriver avisen Berlingske Tidende.

PRO-senteret i København (et landsdekkende rådgivningssenter for prostitusjon) har nettopp offentliggjort en undersøkelse som tar for seg kjøp og salg av seksuelle tjenester på Internett.

Konklusjonen er at de mennene som for et par år siden møtte de prostituerte på bordeller eller massasjeinstitutter nå oppretter kontakt med de prostituerte via nettet.

Ifølge Berlingske Tidende er en normal prosedyre at mennene kan 'se på nakenbilder av "Emilie" om morgenen, sende henne en epost-melding på formiddagen, chatte med henne om ettermiddagen og treffe henne (i virkeligheten) om kvelden - med penger i lomma.

Antall prostituerte som daglig reklamerer med annonser på Internett har nesten doblet seg, og PRO-senteret mener det kan medføre farer for den enkelte prostituerte.

Mange av jentene har bilder av seg selv på nettet, og selv om de blir forsøkt gjort anonyme er det fare for at de føler seg mer 'på utstilling'. Dessuten kan det være vanskelig for noen av jentene å begrense seg. Nå skal de både bruke tid på chatting og epost-utveksling før de skal være sammen med kunden, og man kan lett forestille seg at dette skjerper konkurransen, sier PRO-senter-leder Flemming H. Pedersen til Berlingske Tidende.

De prostituerte som den danske avisen har snakket med er langt fra bare negative til salg av seksuelle tjenester via nettet.

En av dem sier hun synes det er en fordel å kunne ha telefonnummer og bilde på sine egne hjemmesider. En annen sier det gir flere kunder, for eksempel fra Sverige og Norge.

Men noen av de prostituerte frykter likevel utviklingen som følger med annonsering av sex-tjenester på nettet. Noen har begynt å legge ut videoklipp av seg selv, og dette kan føre til at flere føler seg presset til å gjøre det samme, noe som igjen øker faren for at de blir gjenkjent.

Nettet blir forøvrig ikke bare brukt til annonsering. Både kundene og de prostituerte har skapt et diskusjonsnettverk der de diskuterer bransjens gode og dårlige sider, skriver avisen.

Til toppen