BEDRIFTSTEKNOLOGI

Danske sykehus kaster ut Office

25.000 helsearbeidere i København flyttes over til åpen programvare.

22. aug. 2011 - 08:59

Sykehusvesenet i København, som omfatter 13 sykehus og rundt 25.000 helsearbeidere, vil fra nyttår vrake Microsoft Office til fordel for LibreOffice, som baserer seg på åpen kildekode.

Sykehusene ser for seg å spare rundt 40 millioner danske kroner, 42,2 millioner norske kroner, i lisenskostnader som følge av overgangen, skriver danske Computerworld.

Overgangen til LibreOffice kommer sammen med at det innføres et nytt påloggingssystem kalt «Effektiv Systemadgang». Dette systemet gjør at helsearbeidere kan logge seg på tynne klienter med en kortløsning.

- Overgangen til «Effektiv Systemadgang» ville medførte uakseptable store lisensomkostninger dersom vi skulle fortsatt med Microsoft Office, noe vi unngår med LibreOffice, sier Vivian Thomsen til danske Dagens Medisin. Hun leder prosjektporteføljen og kvalitet i den danske hovedstadens helseregion.

Ettersom sykehusets kjernebrukere er såkalt lette brukere vil de ikke ha bruk for avansert funksjonalitet som Office-pakken til Microsoft tilbyr. Og ettersom LibreOffice er kompatibelt med Office, samt at brukergrensesnittet i det store og hele er ganske likt, valgte sykehusene og gå for den åpne løsningen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.