CHATGPT

Danske universiteter forbyr omstridt chatrobot

Flere danske universiteter frykter at studenter kan bruke kunstig intelligens til å jukse og forbyr nå bruk av chatroboten ChatGPT på eksamen.

Danmarks Tekniske Universitet er blant de danske universitetene som har lagt ned forbud mot å bruke kunstig intelligens under eksamen.
Danmarks Tekniske Universitet er blant de danske universitetene som har lagt ned forbud mot å bruke kunstig intelligens under eksamen. Foto: DTU
21. jan. 2023 - 17:02 | Endret 21. jan. 2023 - 17:38

Den populære, men ganske omstridte chatroboten kan skrive tekster, også hele eksamensoppgaver, som er så gode at selv de mest erfarne lærere og sensorer kan bli lurt.

Derfor har flere danske universiteter nå lagt ned forbud mot å bruke kunstig intelligens under eksamen, skriver kringkasteren DR.

– Man skal skrive sin eksamensoppgave selv. Og det har man ikke gjort dersom man bruker kunstig intelligens. Det handler om å teste hva studentene kan, sier Anna Bak Maigaard, visedirektør ved universitetet i Aarhus.

Også på Danmarks Tekniske Universitet, Roskilde Universitet og Syddansk Universitet er det lagt ned forbud mot bruk av kunstig intelligens. Københavns Universitet opplyser at et forbud avhenger av den enkelte eksamen.

I Norge har flere universiteter og høyskoler forbud mot å bruke kunstig intelligens under eksamen, skriver VG.

Utdanningsforbundet har besluttet at internett skal stenges under eksamen i videregående skole.

Kl. 17.38: Artikkelen ble korrigert og utvidet. I den opprinnelige versjonen stod det at det foreløpig ikke er noe forbud i Norge mot bruk av kunstig intelligens under eksamen.

(©NTB)

OSLO 20240410Digital EuropeDigitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung.Foto: Arash A. Nejad
Les også

Urealistisk, mener forsker: Regjeringen vil ha 80 prosent KI-bruk i offentlig sektor innen 2025

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.