Danskene er størst på Facebook

Danmark passerte Canada ved årsskiftet.

Danskene er størst på Facebook

Danmark passerte Canada ved årsskiftet.

København (NTB): Danskene er nå verdens største nasjon på Facebook. Antall dansker som lar lagt ut bilde av seg selv på det populære nettmøtestedet ble nesten tredoblet i året som gikk.

Ved årsskiftet passerte Danmark Canada i antall profiler på Facebook målt i forhold til folketallet. Mer enn hver tredje danske – 34 prosent av befolkningen – er representert med foto og kontaktopplysninger, skriver Berlingske Tidende.

Og det er særlig middelaldrende og eldre dansker som melder seg på, viser en rapport fra IT-selskapet Komfo ifølge Berlingskes nettsider mandag. – Danmark har sannsynligvis verdens høyeste gjennomsnittsalder blant brukere av Facebook, mener Komfo.

– Men dette stiller også Facebook overfor nye utfordringer. De eldre brukerne stiller også høyere krav til kvaliteten i innholdet, sier Komfo-direktør Rasmus Møller-Nielsen i en kommentar til selskapets tall.

Facebook ble grunnlagt som et studienettverk på eliteuniversitetet Harvard i USA i 2004. I Danmark ble nettmøtestedet for alvor kjent under valgkampen i 2007, da blant andre statsminister Anders Fogh Rasmussen brukte det aktivt.

    Les også:

Til toppen