Danskene først med ekte Internett-TV

Et dansk firma har nå lansert ekte Internett-TV, og håper de kan bli ledende på verdensbasis med teknologien sin.

Et dansk firma har nå lansert ekte Internett-TV, og håper de kan bli ledende på verdensbasis med teknologien sin.

Danske ScoopStation, som første Internett-TV med litt størrelse, lanserte tjenesten sin på Internett 1. august. De lover med dette TV over Internett for alle dansker med PC og ISDN eller bedre.

Tjenesten prøver å etterligne vanlig TV i så stor grad som mulig, og vil i begynnelsen tilby fem forskjellige "kanaler" - livsstil, musikk, extreme, dokumentar og motor. Håpet er å utvide dette i løpet av året.

Bak den nye tjenesten står Tele2 og Microsoft i tillegg til en rekke investorer fra dansk TV, film, og Internett-bransje.

- I motsetning til de øvrige danske Internett-TV initiativene satser vi på en bred programflate. Hver dag utvides de med nye sendinger, slik at brukerne kommer til å oppleve ScoopStation som mye mer enn en videoserver. Vi regner med å kunne tilby daglige nyhetssendinger i løpet av kort tid, sier programsjef Henrik Thorsager i pressemeldingen.

Da digi.no prøvde tjenesten virket det som om den holdt meget god kvalitet. På grunn av den korte tiden siden lansering hadde de enda ikke fått støtte for Netscape, men Internet Explorer fungerte veldig bra. De programmene vi prøvde ble lastet raskt og kvaliteten var meget bra. Det var også god bredde på de programmene som allerede lå der.

ScoopStation bruker Microsoft-teknologi for å lage og sende video, og Tele2s linjer til å distribuere ut til seerne.

Til toppen