Danskene krever OpenDocument-støtte

Danske myndigheter vil ikke gå til innkjøp av saks- og dokumentssystemer som ikke støtter OpenDocument-formatet.

Danske myndigheter vil ikke gå til innkjøp av saks- og dokumentssystemer som ikke støtter OpenDocument-formatet.

Ifølge ComOn.dk må nye, danske saks- og dokumentsystemer heretter kunne håndtere det åpne dokumentsformatet OpenDocument fra OASIS, som støttes av blant annet den kommende kontorpakken OpenOffice.org 2.0 og av Suns StarOffice 8.

I et svar til Magnus Heunicke i Socialdemokraterne, skriver vitenskapsminister Helge Sander at staten har en såkalt FESD-avtale (Fællesoffentligt Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering) med tre IT-leverandører som skal levere denne typen systemer til den offentlige sektoren, hvor det helt fra avtalen ble undertegnet har vært et krav om at FESD-løsningene skal kunne lagre blant annet OpenOffice-dokumenter.

    Les også:

Den danske avgjørelsen føyer seg inn i en stadig lengre rekke av slike tilfeller, hvor offentlige myndigheter ser ulempene ved ikke å ha full kontroll over formatene offentlig dokumentasjon lagres i. Blir rekken lang nok, vil Microsoft måtte føye seg og inkludere støtte for OpenDocument-formatet i systemer som Microsoft Office for ikke å bli helt utspilt i markedet for offentlig sektor.

Til toppen