BEDRIFTSTEKNOLOGI

Danskene vil ha brede bånd til alle

Den danske IT- og telebransjen vil inngå i et forpliktende samarbeid med den danske regjeringen for å få bygget ut bredbånd til det brede lag av befolkningen. Nå vil danskene bli best.

Sigvald Sveinbjørnsson
16. jan. 2001 - 04:30

Visedirektør i den danske IT-Brancheforeningen, Jane Eis Larsen, sier til Jyllands-Posten at det skal lages delmål for hvor raskt den danske befolkningen kan bli koblet til bredbåndsnettet; maksimumsprisen på tilknytning skal bestemmes politisk.

Dette er noen av virkemidlene som skal få den danske nasjonen i tet når gjelder nett til folket.

Selv hevder den danske IT-bransjen at de skal sørge for at fire av fem dansker skal få tilknytning hvis de ønsker dette. Den siste femtedelen skal regjeringen hjelpe til med.

- Det bør tas investeringer i en dansk bredbånds-infrastruktur. Dette bør skje før andre land får opp en tilsvarende satsing. På den måten kan Danmark bli en viktig arena for uttesting og utvikling av avanserte og interessante nye IT-produkter, sier Eis Larsen til Jyllandsposten.

Den sosialdemokratiske regjeringen i Danmark er positiv til forslagene.

Forskningsminister Birte Weiss arbeider på en bredbåndsplan som skal være ferdig til juni, og det er ventet at IT-Brancheforeningens forslag vil bli ilagt stor vekt.Poul Nyrup Rasmussen, statsminister i Danmark, proklamerte i sin nyttårstale at Danmark skulle bli den ledende nasjonen innen IT.

- Avansert digital bredbånds-infrastruktur blir et meget viktig konkurranseparameter mellom de førende landene i verden de neste 10 til 15 årene. Bredbånd kan ikke velges bort om man vil gjøre seg gjeldende på det globale markedet, sier Eis Larsen til Jyllands-Posten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.