JUSS OG SAMFUNN

Dansker åpner pungen for MP3

En ny brukerundersøkelse viser at dansker gjerne vil betale for nettmusikk.

Therese Werenskiold
28. mai 2001 - 06:13

Den danske musikkportalen Musikidol.dk har nylig gjennomført en brukerundersøkelse for å kartlegge holdninger til musikk på Internett. Hovedpoenget var å finne ut om danskene er villige til å betale for musikk på nettet, og i tilfelle hvordan de ønsker at betalingen skal foregå.

Vel 2000 brukere av portalen deltok i undersøkelsen, og Musikidol.dk melder at hele 69 prosent synes det er greit å betale for musikk på nettet.

Ønsket betalingsform er det delte meninger om. Av de som var villige til å betale for nettmusikk, svarte 35 prosent at de foretrakk å betale per fil som lastes ned. 26 prosent ville betale en månedlig sum, og 22 prosent ville betale slik man tradisjonelt gjør når man kjøper musikk i butikken: per album.

Redaktør for Musikidol.dk, Jonathan Løw, konkluderer med at undersøkelsen sender positive signaler til musikkbransjen som helhet.

- Undersøkelsen viser at musikkinteresserte nettbrukere er villige til å betale for den nye teknologien, sier han. Løw legger imidlertid ikke skjul på at undersøkelsen også har sine svakheter.

- Vi har kun henvendt oss til vårt eget segment og våre egne brukere.

Men Løw mener likevel resultatet er svært lovende for inntjeningsmulighetene på nettmusikk i fremtiden.

Resultatet av hele undersøkelsen finner du her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.