BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dansker klar med interconnect-avtale

Global One ble det første selskapet som undertegnet en samtrafikkavtale med Tele Danmark etter at landets nye telelov trådte i kraft. Svenske NetCom har sluttet seg til avtalen som regulerer hva teleoperatørene skal betale for bruken av Tele Danmarks telenett.

Frode Eriksen
28. aug. 1997 - 15:58

Prisene en har forhandlet seg fram til er i overenstemmelse med hva Tele Danmark forventet i mai. Tapet fra samtrafikkavtalene og økende konkurranse på telesektoren vil redusere selskapets resultat med mellom 0,4 og 0,9 milliarder kroner per år fram mot år 2000.

Dermed blir selskapet ifølge Børsen, nødt til å redusere arbeidssstokken ytterligere, kanskje flere enn de 2500 ansatte som allerede har fått beskjed om å finne seg annet arbeid.

I Danmark er Global One foreløpig bare interessert i næringslivet, mens NetCom har ytret større interesse for privatkunder. Det svenske selskapet, som er en del av Tele2-gruppen, gikk tirsdag ut med løfte om at selskapet skal ta opp konkurransen med Tele Danmark på fasttelefoni, til priser som ligger 10 til 15 prosent lavere enn det gamle televerket tar.

Avtalen med Global One gjør at minuttprisen settes ned fra 22 og 18 og 12 øre til henholdsvis 14, 11 og 6 øre for trafikk mellom regionene, innen en region og i et lokalområde. Prisen per opprigning reduseres fra 10 og 8 øre til 8 og 4 øre henholdsvis mellom regioner og i et lokalområde.

Det er opp til andre selskaper om de ønsker den samme avtalen eller egne forhandlinger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.