Dansker sier nei til norsk UMTS-åpning

TeleDanmark-sjef Henning Dyremose sier nei takk til en norsk UMTS-lisens og tror ikke noen andre vil søke.

Telenors motsvar i Danmark, TeleDanmark, er en av flere teleselskaper som nå har en mulighet til å bygge et UMTS-nettverk i Norge.

På fredag la regjeringen frem sitt forslag til lavere krav til utbyggere som ville overta de to ledige UMTS-lisensene i Norge. Stortinget skal avgjøre saken, trolig før sommeren.

Men selskapets toppsjef Henning Dyremose (bildet over) rister hardt på hodet.

- Det er dyrt at rulle ut i Norge. Hvis vi skal gå inn helt uten kundebase og uten nettverk , kan jeg ikke få regnestykket til at henge sammen sier Henning Dyremose til Computerworld Danmark.

Dyremose avviser at endringene regjeringen foreslår endrer noe på TeleDanmarks syn på saken. Han mener - som den norske teleanalytikeren Tore Aarønæs - at det ikke er utbyggingen av nettverket, men kampen mot Telenor og NetCom som er det største hinderet.

Telenor og NetComs grep om forhandlerne og butikkene gjør at det blir svært dyrt å krige seg inn det norske markedet, mener Dyremose.

Hans landsmann, teleanalytiker John Strand, er også svært skeptisk til om det vil komme noen nye UMTS-konsesjonærer i det norske markedet.

Til toppen